Wednesday 3 July 2013

Tökmaglisztes szupermagos paleokenyér

 A kenyér, mely végtelen lehetőségeket rejt. Elsőre hagymás változatban készítettem el, de a második toszkán aszaltparadicsomos változat még ütősebbre sikeredett (ő szerepel e képeken is, a receptben található hozzávalók kétszeresét véve, mert annyira jó, hogy ebből nem érdemes picit sütni:)). És most történt meg először az is, hogy paleo kenyeret piritóba tettem. Mit mondjak? A megpirított magvak és a ropogós héj fenséges élményt nyújt! :)





 Hozzávalók:
100 g tökmagliszt
50 g lenmagliszt
50 g darált szezámmag
2-3 marék vegyes olajos mag (napraforgó, pirított tökmag)
1 teáskanál sütőpor
4 tojás
3 teáskanál kókuszzsír
só, friss petrezselyem, apróra vágott újhagyma ízlés szerint vagy aszalt paradicsom
víz (kb. 2 dl, a tészta sűrű, de önthető legyen)

Elkészítés:

 Összekeverem a száraz, majd a folyékony összetevőket. A kókuszzsírt mindenképp megolvasztom, mielőtt a tésztához adom. Egy nagyon sűrű, de formába önthető masszát keverek ki. A tésztát érdemes sütőpapírral kibélelt formába tenni.

190 fokon sütöm 35-40 percig, amíg kívül ropogós, belül jól megsült nem lesz. A kész kenyeret kihűtöm, lassan lehúzom róla a sütőpapírt és szeletelem egy jó kis paleo szendvicshez:)!

No comments:

Post a Comment